Arrecife es el municipio que actúa como sede-capital
de estas Semanas Enogastronómicas del Cochino Negro y el Vino de Lanzarote,
aunque puede haber restaurantes participantes de otros municipios. La misión es recuperar, promocionar y poner en valor
los productos autóctonos de la isla como en este caso es el cochino negro
canario, siempre maridado con los excelentes vinos D.O. de Lanzarote. Pretendemos sensibilizar tanto a residentes como
turistas con la enogastronomía insular, y sobre su estrecha relación con el
territorio y la sostenibilidad medioambiental. Sin olvidar de aumentar la demanda
de productos del sector primario y generar sinergias que contribuyan al
desarrollo local. Esperamos que disfrute del cochino negro en su
máxima expresión y le sorprendan las creaciones culinarias de los participantes. ¡Buen provecho!
Gastronomic week "Taste Lanzarote of black
pig and wine" from 9th to 18th December
Arrecife is
the municipality that operates like the head office - capital of these Weeks Gastronomic
of the Black Pig and the Wine of Lanzarote, although there can be taking part
restaurants of other municipalities. The mission
is to recover, to promote and to put in value the indigenous products of the
island as in this case it is the Canary black pig always combined with the
excellent wines D.O. of Lanzarote. We try to
sensitize so much residents as tourists with the insular gastronomy, and on its
narrow relation with the territory and the environmental sensitivity. Without
forgetting of increasing the demand of products of the primary sector and
generating synergies that they contribute to the local development. We hope
that he should enjoy the black pig in its maximum expression and he surprises
the culinary creations of the participants. Enjoy your meal!
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